Zwak Real Madrid komt dankzij frommelgoal van invaller Vinicius goed weg

Zwak Real Madrid komt dankzij frommelgoal van invaller Vinicius goed weg

30-09-2020 23:18
23

Real Madrid kan dit seizoen nog niet overtuigen, maar heeft wel de tweede competitiezege op rij te pakken. Real Valladolid werd op eigen veld verslagen door een goal van invaller Vinicius Junior: 1-0.

In de eerste 45 minuten viel er weinig te beleven in het Estadio Alfredo di Stefano, waar De Koninklijke tijdelijk haar thuiswedstrijden afwerkt. Pas na de rust werd het wat leuker en vielen er wat kansen te noteren. Zo kopte Luka Jovic niet raak omdat de goalie van Valladolid een keurige redding in huis had en miste Shon Weissman een uitgelezen mogelijkheid om de gasten verrassend op 0-1 te zetten.

Invaller Vinicius Junior, die Jovic kwam vervangen, brak uiteindelijk de ban voor de ploeg van trainer Zinedine Zidane. De Braziliaan prikte de bal na ruim een uur spelen in de hoek na een scrimmage en dat bleek de enige treffer van de wedstrijd te zijn. Real slaagde er namelijk niet in om de voorsprong uit te breiden, mede doordat Luka Modric op de paal schoot.

Genoeg voor drie punten was het echter wel, waardoor De Koninklijke nu zeven punten uit drie wedstrijden heeft en derde staat. Ook Villarreal, Valencia en Getafe hebben eenzelfde aantal punten. De twee laatstgenoemde ploegen staan op basis van een beter doelsaldo boven de Madrilenen.