De Mos over CL-loting Ajax: 'Deze ploeg wil Ajax écht niet tegenkomen'

De Mos over CL-loting Ajax: 'Deze ploeg wil Ajax écht niet tegenkomen'

Gepubliceerd: donderdag 1 oktober 2020 om 13:04do 01-10-2020 om 13:04

Laatste update: donderdag 1 oktober 2020 om 13:12do 01-10-2020 om 13:12

Aad de Mos heeft zo zijn voorkeuren wanneer het aankomt op de Champions League-loting van Ajax. De voormalig trainer ziet een aantal clubs die Ajax koste wat kost moet ontlopen, waaronder Club Brugge.

Naast de gebruikelijke namen, geeft De Mos aan dat Brugge een lastige tegenstander is voor de Amsterdammers. "Die club weet veel te veel van Ajax én heeft de ervaring in de Champions League. Vorig jaar hebben ze het twee keer goed gedaan tegen Real Madrid. Club is mede door het systeem gewoon een lastige tegenstander. Ze hebben er - zoals Vitesse ook speelde - drie achterop en veel snelheid voorin. Daarnaast hebben ze in Ruudje Vormer de perfecte aanjager. Doe maar geen Club Brugge, liever wat anders", zegt hij in gesprek met De Telegraaf.

Ajax zit bij de loting in Pot 2, waardoor het sowieso een sterke tegenstander uit Pot 1 tegen gaat komen. De Mos hoopt dat een koppeling aan Bayern München de Amsterdammers bespaard blijft. "Zonder enige twijfel op dit moment de beste ploeg van de wereld, die ook nog eens heel makkelijk kan variëren", aldus De Mos. "Om de Supercup tegen Dortmund stonden er opeens vier, vijf andere spelers in, maar werd er wel 'gewoon' gewonnen. Bayern heeft een ontzettend sterke selectie van 22 man. En als het om de prijzen gaat, staan ze er altijd."

Atalanta
Ook Atalanta Bergamo lijkt De Mos een zeer pittige tegenstander. "Iedereen dacht dat het een eendagsvlieg was, maar inmiddels staan ze weer bovenaan in de Serie A. Deze week wonnen ze 'even' met 1-4 bij Lazio. Deze ploeg én trainer Gasperini wil Ajax écht niet tegenkomen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws