'Moeilijk om afscheid te nemen van Ajax, ik wil hier echt nog spelen'

'Moeilijk om afscheid te nemen van Ajax, ik wil hier echt nog spelen'

Gepubliceerd: donderdag 1 oktober 2020 om 17:52do 01-10-2020 om 17:52

Sergiño Dest verheugt zich op zijn avontuur bij FC Barcelona, maar de negentienjarige rechtsback vindt het moeilijk om de deur bij Ajax achter zich dicht te trekken. Het dringt slechts langzaam tot hem door, laat hij weten aan Ajax TV.

"Ik ben blij dat ik deze kans heb kunnen krijgen. Maar ik vind het moeilijk om afscheid te nemen bij Ajax, omdat ik hier de helft van mijn leven heb doorgebracht. Ik zit hier sinds mijn elfde, ben nu negentien. Ik heb heel veel mooie memories bij Ajax", vertelt Dest. "Van iedereen kon ik wat leren, het is echt een familie. Ik heb het voetbal zien groeien. Het is top, de beste club van Nederland."

"Het is een heel mooi gedeelte van mijn leven, en dat is nu in één klap weg", legt een geëmotioneerde Amerikaanse international uit. "Ik hoop sowieso dat ik in de toekomst echt nog terug kan keren naar Ajax. Want ik wil hier echt nog spelen. Het is elke keer kippenvel als ik hier weer in het stadion mag komen. Over een paar jaar ga ik alles beseffen, als ik even rust heb in mijn hoofd. Ik denk dat het dan een emotioneel moment wordt."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws