UEFA komt met groot nieuws: KNVB, Ajax, Feyenoord, AZ en PSV spitsen oren

UEFA komt met groot nieuws: KNVB, Ajax, Feyenoord, AZ en PSV spitsen oren

Gepubliceerd: donderdag 1 oktober 2020 om 19:16do 01-10-2020 om 19:16

Laatste update: donderdag 1 oktober 2020 om 20:24do 01-10-2020 om 20:24

Groot nieuws van de UEFA: bij Europese wedstrijden zijn met onmiddellijke ingang weer supporters welkom. Dat is in potentie goed nieuws voor het Nederlands elftal, Ajax, Feyenoord, AZ en PSV.

De UEFA meldt dat maximaal dertig procent van de stadioncapaciteit benut mag worden bij wedstrijden in de Nations League, Champions League en Europa League. Of dat ook gebeurt, is afhankelijk van de lokale autoriteiten. Deze week maakte het kabinet bekend dat alle sportwedstrijden in Nederland de komende drie weken verboden zijn voor toeschouwers.

De wedstrijd om de Europese Supercup tussen Bayern München en Sevilla overtuigde de UEFA ervan om weer supporters toe te staan, zo valt te lezen op de website van de Europese voetbalbond. Supporters van de bezoekende club blijven overigens niet welkom.

UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin spreekt van een 'logische beslissing'. "We hebben allemaal te maken met dezelfde vijand: het coronavirus. Elk land heeft een andere aanpak, maar door dit besluit kunnen we flexibeler zijn", zegt hij. "In deze moeilijke tijden is het belangrijk om hoop en passie terug te brengen in het leven van voetbalsupporters."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws