'VVV hengelt grote vis met CL-ervaring binnen: Roma stemt in met optie tot koop'

'VVV hengelt grote vis met CL-ervaring binnen: Roma stemt in met optie tot koop'

Gepubliceerd: donderdag 1 oktober 2020 om 20:53do 01-10-2020 om 20:53

Laatste update: donderdag 1 oktober 2020 om 20:56do 01-10-2020 om 20:56

VVV-Venlo stunt op de transfermarkt: volgens Voetbal International komt Ante Coric naar Noord-Limburg. De aanvallende middenvelder van AS Roma stond jarenlang te boek als hét talent van Kroatië.

VVV maakte donderdag de komst van Napoli-huurling Zinédine Machach (24) bekend en doet nu ook zaken met Roma: Coric speelt tot het einde van het seizoen in De Koel. De komst van de 23-jarige wordt spoedig wereldkundig gemaakt, aldus VI. De Limburgers zouden bovendien een optie tot koop hebben bedongen bij de Italianen.

De 23-jarige Coric stapte in 2018 nog voor zes miljoen euro over van Dinamo Zagreb naar AS Roma, maar groeide nooit uit tot vaste waarde in de Italiaanse hoofdstad. In zijn eerste seizoen in de Serie A kwam hij tot slechts 22 speelminuten als invaller. Afgelopen jaar speelde hij op huurbasis bij Almeria in de Spaanse Segunda Division.

Coric brengt desondanks de nodige ervaring met zich mee. Hij speelde in totaal negen wedstrijden in de Champions League: acht voor Dinamo Zagreb en één voor Roma. Daarnaast kwam hij tot drie interlands voor Kroatië.

Voor VVV-Venlo wordt Coric de achtste versterking voor dit seizoen. Eerder werden Guus Hupperts, Lukas Schmitz, Jafar Arias, Arjen Swinkels en Nesar S'rifi transfervrij vastgelegd. Georgios Giakoumakis kwam voor 200.000 euro over van AEK Athene. Machach wordt eveneens gehuurd met een optie tot koop.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws