Dest kijkt zijn ogen uit in Barcelona: 'Voor hem ren ik de longen uit mijn lijf'

Dest kijkt zijn ogen uit in Barcelona: 'Voor hem ren ik de longen uit mijn lijf'

02-10-2020 06:52
16

Sergiño Dest gaat voor FC Barcelona spelen en dat betekent dat hij in één team zit met Lionel Messi. De Argentijnse superster is al jaren het idool van Dest en nu krijgt de 19-jarige Amerikaan de kans om met Messi samen te spelen.

Als Dest, die afgelopen week voor ongeveer 26 miljoen euro van Ajax naar Barcelona vertrok, nadenkt over samenspelen met Messi moet hij lachen. "Ik vind hem de beste speler aller tijden, dus het lijkt me prachtig met hem samen te spelen", reageert hij tegenover De Telegraaf. "Voor hem ren ik de longen uit mijn lijf hoor, haha!"

Wedden

Meer odds

Lang had de Amerikaanse back niet verwacht voor Barça te zullen gaan spelen. "Tot twee weken geleden ging ik er eigenlijk vanuit dat ik voor FC Bayern München zou gaan spelen", legt Dest uit. "Door de situatie in het voetbal vanwege de coronacrisis duurde het echter lang voordat Bayern kon doorpakken. Opeens meldde Barcelona zich bij Ajax.."

En dat veranderde de situatie voor Dest. "Het zijn allebei mooie clubs, daar wil je allebei graag voor spelen. Barcelona was er financieel uitgekomen met Ajax, terwijl dat Bayern nog niet was gelukt. Uiteraard ging ik toen steeds meer nadenken over een overgang naar Barcelona."