Trotse Koeman: 'Dit Barcelona-team is veel beter dan je misschien zou denken'

Trotse Koeman: 'Dit Barcelona-team is veel beter dan je misschien zou denken'

Gepubliceerd: vrijdag 2 oktober 2020 om 07:33vr 02-10-2020 om 07:33

Ronald Koeman was donderdagavond een trotse trainer. Barcelona won ondanks een ondertal met 3-0 bij Celta de Vigo en de Nederlandse oefenmeester van de Catalanen zag hoe zijn spelers zich uit de naad werkten.

Clément Lenglet kreeg een rode kaart, maar daar wil Koeman het niet meer over hebben. "War we over moeten praten is hoe dit team gewerkt heeft en met veel discipline heeft gespeeld", laat de trainer weten tegenover diverse Spaanse media, waaronder El Mundo Deportivo. "Dit resultaat laat ons geloven dat we op de goede weg zijn."

Koeman wil de teleurstellende vorige jaargang achter zich laten. "Daar kan ik niets over zeggen. Wat ik wel weet is dat ik de spelers erg hongerig gezien heb vanaf de eerste dag. Zoals elke coach heb ik tijd nodig, maar het team is veel beter dan je misschien zou denken. We hebben nu zes punten, zeven doelpunten gemaakt en de nul gehouden."

In de wedstrijd tegen Celta de Vigo blonken Lionel Messi en Ansu Fati uit. Laatstgenoemde wist zelfs een doelpunt te maken. "Die twee waren erg goed, maar de rest van het team ook. Leo (Messi, red.) heeft veel arbeid geleverd zonder bal en dat is heel belangrijk geweest."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws