Van den Brom verwacht dat smaakmaker blijft: 'Was serieus, is het op moment niet'

Van den Brom verwacht dat smaakmaker blijft: 'Was serieus, is het op moment niet'

02-10-2020 08:06
10

John van den Brom verwacht niet dat Gyrano Kerk deze transferperiode nog gaat vertrekken uit de Domstad. De aanvaller staat in de belangstelling van Leeds United, Cagliari en Hellas Verona.

Lang leek het erop dat de transfer van Kerk een kwestie van tijd was, maar de rappe aanvaller staat nog steeds onder contract bij Utrecht. Van den Brom denkt niet dat het nog tot een transfer gaat komen. "Dat is gebaseerd op wat ik hoor van Gyrano en Jordy Zuidam", vertelt de trainer in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Het was serieus, maar dat is het op dit moment niet. Voor hem is het afwachten tot wanneer die markt sluit. Hij blijft er heel rustig onder."

Er kan echter nog veel gebeuren tijdens de laatste dagen van de transferperiode, weet ook Van den Brom. De trainer geeft aan dat er geen vervanger gehaald wordt, mocht Kerk vertrekken. "We hebben geanticipeerd op een mogelijk vertrek van hem door op die positie Mimoun Mahi, die op meerdere plekken in de aanval kan spelen, en Daniel Arzani te halen. Ook al gaat Gyrano nog weg, zullen we net als nu met Klaiber niks doen."