Advocaat is op persconferentie opvallend kritisch op clubleiding Feyenoord

Advocaat is op persconferentie opvallend kritisch op clubleiding Feyenoord

02-10-2020 14:50 Laatste update: 14:59
102

Dick Advocaat zegt geen rekening meer te houden met een vertrek van Steven Berghuis, maar durft zijn hand daar niet voor in het vuur te steken. Hij spreekt zijn aanvoerder niet meer over transferperikelen. Advocaat is daarnaast opvallend kritisch richting de clubleiding van Feyenoord.

Feyenoord vreest een vertrek van Berghuis en moet nog drie dagen volhouden, dan sluit de transfermarkt. "Ik heb van Berghuis niets meer gehoord, dan zeg ik niets verkeerd", zegt Advocaat op de persconferentie. "Ik ga hem daar niet meer vragen, dat heb ik al vaak genoeg gedaan. Ik verwacht het niet, maar áls Berghuis nog vertrekt, verwacht ik dat het geld beschikbaar is voor het eerste elftal. Want zoveel is er bij het A-elftal niet gebeurd, hè?"

"Hij is zelf heel duidelijk geweest, dus we moeten gewoon afwachten", zegt Advocaat over Berghuis. "Ik kan me niet voorstellen dat het drie dagen voor het einde van de transferperiode nog gaat gebeuren, maar in de voetballerij weet je het nooit."

Advocaat moet het doen zonder de geblesseerde Nicolai Jörgensen, van wie nog niet bekend is hoe lang hij eruit is. Moet er dan niet nog een spits komen? "Ik vind het wel ernstig, maar intern schijnen ze het niet ernstig genoeg vinden om over na te denken, want het kan niet. Er is geen geld, ook niet om te huren."

"Alleen als er iemand vertrekt, zou er wat los kunnen komen. Het bestuur heeft aan alle kanten geprobeerd om het elftal bij elkaar te houden, maar om sterker te worden moet je sterkere spelers halen. Het elftal ziet er straks best aardig uit, maar dat heeft even tijd nodig. Met de vele blessures die Jörgensen heeft is het misschien handig om er een spits bij te halen. Zo zou ik denken, maar ze zitten niet erg op mijn lijn."