Dest wil in de voetsporen treden van voormalig Barça-back: 'Mijn grote voorbeeld'

Dest wil in de voetsporen treden van voormalig Barça-back: 'Mijn grote voorbeeld'

02-10-2020 15:08
27

Sergiño Dest werd vrijdagmiddag officieel gepresenteerd als FC Barcelona-speler. De rechtsback hoopt aanstaande zondag al in actie te komen bij zijn nieuwe club. Sevilla is dan de tegenstander in Camp Nou.

"Dat zou ik geweldig vinden, ik wil zo snel mogelijk minuten maken", wordt Dest geciteerd door El Mundo Deportivo. "Dani Alves is mijn grote voorbeeld. Ik heb veel video's over hem gezien en daar heb ik veel van geleerd. Op het moment zijn er nog spelers bij Barça die met hem hebben samengespeeld, zoals Messi. Zij kunnen me advies geven. Ik wil graag spelen zoals Alves dat deed."

Lang leek het erop dat Dest de overstap naar Bayern München zou maken, maar uiteindelijk viel de keuze van de verdediger op het Barcelona van Ronald Koeman. "Ik volgde mijn hart", vervolgt Dest. "Daarom heb ik gekozen voor Barcelona. Bayern is een prachtige club, maar het is fantastisch om bij Barça te zijn. Alles is hier groot en voelt groot aan. Dat gevoel had ik in de kleedkamer net ook. Dat ik de eerste Amerikaan ben die hier komt voetballen, maakt me trots. Het is een droom die uitkomt."

Dat Koeman voor de groep staat in Camp Nou is mooi meegenomen, maar het heeft geen rol gespeeld bij de beslissing van Dest. "Barcelona heeft zo gigantisch veel geschiedenis, ik heb hier altijd al willen spelen. Het is fijn dat Koeman er is omdat hij een Nederlander is, maar iedereen gaf me hier een warm welkom", aldus Dest.