Advocaat ziet Ajax en CSKA miljoenen betalen: 'Hetzelfde geldt voor Veerman'

Advocaat ziet Ajax en CSKA miljoenen betalen: 'Hetzelfde geldt voor Veerman'

03-10-2020 09:17
138

Dick Advocaat stelde vrijdag dat hij niet op één lijn zit met technisch directeur Frank Arnesen, maar de trainer van Feyenoord heeft ook begrip voor de moeilijke situatie in De Kuip. Zo bleken spelers als Mohammed Kudus, Chidera Ejuke en Joey Veerman onhaalbaar.

"Sommige mensen vinden mij een chagrijn, maar ik loop te zeuren om het elftal sterker te maken", vertelt Advocaat bij Radio Veronica. "Ik doe het niet voor mijzelf. Ik weet dat we op bepaalde posities niet sterk zijn."

Feyenoord winkelt echter met een lege portemonnee, in tegenstelling tot Ajax. De Amsterdammers haalden onder meer Mohammed Kudus voor negen miljoen euro. De Ghanees was ook in beeld in Rotterdam-Zuid. "Frank heeft acht maanden geleden met die mensen gesproken, maar als je dat geld niet hebt, dan heb je een probleem", stelt Advocaat.

Ook Europa League-opponent CSKA Moskou versterkte zich met een speler die bij Feyenoord in beeld was: Ejuke. "CSKA koopt gewoon die linksbuiten van sc Heerenveen voor twaalf miljoen euro. Daar zaten wij ook al een tijd achteraan, maar wij kunnen niet meedoen. Kansloos. Hetzelfde geldt voor Joey Veerman van sc Heerenveen."

"De mensen van Feyenoord willen wel, maar het kan niet", weet Advocaat. "Ze durven geen risico nemen, dat kan ik me ook wel voorstellen. Het zijn gekke tijden, we weten ook niet wat er gebeurt in januari."

Afkoopsom
Hoewel Advocaat zich beklaagt over het gebrek aan breedte in zijn selectie, denkt hij niet aan opstappen. "Ik ga niet stoppen nee, of ze moeten me eruit gooien, maar ik hoop van niet", grapt hij. Een afkoopsom hoeft hij in ieder geval niet. "Nee joh, als ik wegga hoef ik niks te hebben."