PSG is geklaag Tuchel zat: 'Om bij deze club te blijven, moet je tevreden zijn'

PSG is geklaag Tuchel zat: 'Om bij deze club te blijven, moet je tevreden zijn'

03-10-2020 10:55
20

Paris Saint-Germain-trainer Thomas Tuchel is tot de orde geroepen door technisch directeur Leonardo van de Parijzenaars. De Duitser vroeg al meermaals om versterkingen. Als die uitblijven, moet het verwachtingspatroon volgens hem omlaag.

PSG hield zich tot dusver opvallend rustig op de transfermarkt. Dat zint Tuchel duidelijk niet. De Franse topclub bereikte afgelopen seizoen de finale van de Champions League, waarin Bayern München te sterk was, maar die prestatie kan niet opnieuw van zijn team gevraagd worden, zo meent de trainer.

De klaagzang van Tuchel valt verkeerd bij Leonardo. "Dat bevalt ons helemaal niet", zegt de Braziliaan in Franse media. "Wanneer iemand niet tevreden is maar toch besluit te blijven, dan moet hij het beleid van de club accepteren."

"We leven in moeilijke tijden, niet alleen voor het voetbal", vervolgt de directeur, die uitrekent dat PSG zeker honderd miljoen euro misloopt door de coronacrisis. "Om bij deze club te blijven moet je tevreden zijn, moet je zin hebben hier te werken. Ook in deze zware tijden. Maar we zullen dit verder intern bespreken."

PSG haalde deze zomer vleugelverdediger Alessandro Florenzi en reservedoelman Alexandre Letellier. Daartegenover stond het vertrek van Edinson Cavani, Thiago Silva, Thomas Meunier, Tanguy Kouassi en Eric Maxim Choupo-Moting. "Toch zou ik niet zeggen dat we een zwak team hebben, integendeel", wijst Leonardo op de aanwezigheid van sterren als Neymar en Kylian Mbappé.