Telegraaf: Ajax en Werder zijn eruit, 11 miljoen plus 3 miljoen voor Klaassen

Telegraaf: Ajax en Werder zijn eruit, 11 miljoen plus 3 miljoen voor Klaassen

04-10-2020 15:34 Laatste update: 16:00
169

Ook De Telegraaf heeft nieuws over Davy Klaassen. De Hilversummer gaat zijn rentree maken bij Ajax, dat inmiddels een akkoord heeft bereikt met Werder Bremen.

Eerder op de zondag meldde de Italiaanse transferspecialist Fabrizio Romano al melding van een akkoord tussen beide clubs. Volgens De Telegraaf is dit zondagochtend al gebeurd: Marc Overmars heeft in de auto op weg naar Groningen - waar Ajax zondag een uitwedstrijd speelde - de laatste details met Werder Bremen afgerond.

Ajax zal een basisbedrag van elf miljoen euro plus bonussen overmaken aan de Bundesliga-club en Klaassen mag nu in gesprek met zijn oude liefde. Die gesprekken zijn normaal gesproken een formaliteit: Klaassen liet eerder al weten dat hij dolgraag terug wil naar Amsterdam. De zestienvoudig Oranje-international is zelfs bereid om voor een lager salaris te spelen dan in zijn Everton- en Werder Bremen-jaren.

Klaassen doorliep de jeugdopleiding van Ajax en speelde tussen 2011 en 2017 in het eerste elftal. De aanvallende middenvelder speelde 180 officiële wedstrijden, werd drie keer landskampioen en haalde in 2017 de Europa League-finale met Ajax.