AZ geeft 0-4 voorsprong weg: 'We zeiden bij rust nog: boys, we willen meer'

AZ geeft 0-4 voorsprong weg: 'We zeiden bij rust nog: boys, we willen meer'

04-10-2020 16:45
59

AZ-aanvoerder Teun Koopmeiners stak de hand in eigen boezem na de krankzinnig verlopen uitwedstrijd tegen Sparta. De Alkmaarders gingen met een 0-4 voorsprong de rust in, maar speelden uiteindelijk met 4-4 gelijk.

Doelman Marco Bizot ging een aantal keer de fout in, kreeg bovendien rood en was na afloop de gebeten hond. Koopmeiners wees echter naar zichzelf en benadrukte dat hij AZ op 0-5 had kunnen zetten. "Als ik die penalty gewoon maak, is het 0-5 en dan krijg je weer een heel ander verhaal. Dat is gewoon niet goed", liet hij na afloop weten aan FOX Sports. "Ik heb een hoop rare wedstrijden meegemaakt, maar ik denk dat dit zeker in negatieve zin de raarste was."

AZ knoeide ook al tegen PEC Zwolle en Fortuna Sittard en staat na drie wedstrijden op drie punten. Volgens interviewer Hans Kraay junior zitten de Alkmaarders 'in de shit'. "De eerste twee wedstrijden zijn verklaarbaar, de tweede helft van deze eigenlijk niet...", aldus Koopmeiners. "Eigenlijk speel je een bijna perfecte eerste helft, op die penalty na. In de rust wordt nog gezegd: boys, we willen meer. We zijn niet klaar, we moeten volwassen blijven spelen. Dat vond ik een heel goed teken. Maar hoe je dan die tweede helft in gaat... Veel te slap!"