Tranen bij AZ: 'Idrissi had het voor zichzelf gehouden, het kwam uit het niets'

Tranen bij AZ: 'Idrissi had het voor zichzelf gehouden, het kwam uit het niets'

05-10-2020 09:28 Laatste update: 09:40
33

Owen Wijndal betreurt het vertrek van Oussama Idrissi naar Sevilla. De twee vormden afgelopen seizoen een ijzersterk AZ-tandem, dat nu uit elkaar valt.

Het vertrek van Idrissi maakt Wijndal emotioneel. "Hij had het voor zichzelf gehouden, dus het kwam voor mij behoorlijk uit het niets", vertelt hij aan De Telegraaf. "Wat ik ook wel snap. Want als het niet doorgaat en je hebt het al tegen iedereen gezegd, dan is dat natuurlijk heel erg zuur."

Zaterdag bleek dat Idrissi eruit was met Sevilla. "Ik zag in de kleedkamer ineens dat zijn spullen wegwaren. Ik vroeg meteen: Waar is Oussi? Toen kwam ik erachter dat hij boven was en dat hij op het punt stond om te vertrekken. Ik heb hem gelijk gebeld. Hij zei: kom snel naar boven toe! Dat heb ik gedaan, met nog een paar jongens."

Het moment liet Wijndal niet onberoerd. "Het afscheid viel ons zwaar", geeft de Oranje-international toe. "Het was emotioneel, heel erg emotioneel. Van beide kanten ja." Toch overheerst de trots. "Absoluut. We zijn allemaal trots op Oussi, het is hem écht gegund. Sevilla man, het is ook niet de minste club..."