Update: PSV bevestigt tijdelijk vertrek van Sadílek: 'Komt bij ons minder aan bod'

Update: PSV bevestigt tijdelijk vertrek van Sadílek: 'Komt bij ons minder aan bod'

Gepubliceerd: maandag 5 oktober 2020 om 11:31ma 05-10-2020 om 11:31

Laatste update: maandag 5 oktober 2020 om 16:00ma 05-10-2020 om 16:00

Michal Sadílek speelt dit seizoen op huurbasis voor het Tsjechische Slovan Liberec. De middenvelder van PSV wordt volgens het Eindhovens Dagblad voor een jaar verhuurd aan de club die dit seizoen in de groepsfase van de Europa League uitkomt.

Ook Sparta hoopte Sadílek te kunnen huren, maar de keuze is mede door de deelname aan het tweede Europese toernooi gevallen op Slovan. De Tsjechische middenvelder kan volgens het ED in zijn eigen land de nodige ervaring opdoen, waarna gekeken kan worden of hij 'in de toekomst nog een meerwaarde kan zijn voor PSV'.

Inmiddels is de 21-jarige Tsjech al op weg naar zijn thuisland om alle laatste details af te kunnen ronden. Hij heeft nog een contract tot medio 2022 in Eindhoven, waar hij vorig jaar doorbrak. Toenmalig trainer Mark van Bommel liet hem echter vaak als linksback opdraven, terwijl hij van nature middenvelder is. Op dit moment is er op die positie weinig kans op speeltijd voor Sadílek.

Update: PSV verhuurt Michal Sadílek aan Slovan Liberec. Dat heeft de Eindhovense club bevestigd. PSV hoopt dat de Tsjech in zijn thuisland meer speelminuten kan opdoen dan in Eindhoven. "Het ziet er naar uit dat Mika bij ons wat minder aan bod gaat komen, maar voor zijn ontwikkeling is wekelijks spelen belangrijk", aldus technisch manager John de Jong. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws