'PSV-vertrek van Baumgartl zo goed als rond: huur met optie tot koop'

'PSV-vertrek van Baumgartl zo goed als rond: huur met optie tot koop'

05-10-2020 13:23
44

De Premier League-transfer van Timo Baumgartl is nagenoeg rond. Dat meldt The Athletic. De medische keuring in Londen leverde geen problemen op voor de Duitse verdediger, die overkomt van PSV.

Fulham huurt Baumgartl van PSV met een optie tot koop. De Eindhovense club betaalde een jaar geleden tien miljoen euro aan VfB Stuttgart en zal geen miljoenenverlies willen draaien. De precieze hoogte van de optie tot koop is echter niet bekend.

Baumgartl ontbrak zondag al tijdens de gewonnen thuiswedstrijd van PSV tegen Fortuna Sittard (2-0). Hij wil weg, omdat PSV-trainer Roger Schmidt geen basisspeler in hem ziet. Jordan Teze, Olivier Boscagli en Nick Viergever staan voor hem in de pikorde. Met Baumgartl vertrekt er na Armindo Bruma (Olympiakos) en Ritsu Doan (Arminia Bielefeld) weer een miljoenenaakoop uit de vorige transferzomer bij PSV.

Fulham wil het liefst nóg een centrale verdediger vastleggen voor het verstrijken van de Engelse transferdeadline. Olympique Lyon-verdediger Joachim Andersen (ex-FC Twente) zou bovenaan het lijstje staan.