FC Groningen kaapt transfer van boos PEC: 'Ik werd tijdens de keuring gebeld'

FC Groningen kaapt transfer van boos PEC: 'Ik werd tijdens de keuring gebeld'

Gepubliceerd: dinsdag 6 oktober 2020 om 12:10di 06-10-2020 om 12:10

FC Groningen en Alessio Da Cruz stonden al veel langer met elkaar in contact, vertelt zaakwaarnemer Menno Groenveld aan VoetbalPrimeur. PEC Zwolle dacht de aanvaller binnen te hebben, maar tijdens de medische keuring werd de deal gekaapt. De club uit Zwolle reageerde woest en is allerminst blij met het handelen van Groningen.

PEC wilde een huurdeal sluiten met Parma en dacht met Da Cruz de gewenste aanvaller binnen te hebben, tot Groningen zich op het laatste moment in de strijd mengde. De club sloot in rap tempo een akkoord met Parma. Tussen PEC en Parma lag er nog geen definitieve deal. 

Groningen zat al langer achter Da Cruz aan, maar schakelde door omdat een transfer voor Parma niet mogelijk was. Uiteindelijk besloot de club om hem toch te laten gaan. "Wij rekenden niet meer op Groningen en Alessio had zijn focus gezet op een jaar PEC Zwolle, al zaten er nog wel wat haken en ogen aan wat betreft het salaris van Alessio. Zij konden dat niet volledig overnemen", zegt Groenveld van Pure Sportsmanagement tegen deze website. "Het verschil moest worden verrekend met Parma en daar was nog geen akkoord over."

Groningen kaapt transfer
Ondanks dat nog niet alles in kannen en kruiken was, besloten PEC en Da Cruz toch een medische keuring in te plannen. De aanvaller heeft zelfs geslapen in het stadion, waardoor niets een transfer meer in de weg leek te staan. "PEC zou bij aankomst een hotel regelen voor Alessio. Ik vroeg nog om een Van der Valk, maar zij hebben een hotel in het stadion", zegt Groenveld. "Het was logisch dat ze wilden dat hij daar zou blijven. Het is ook normaal dat de club bij aankomst een hotel regelt."

Da Cruz zou al voorgesteld zijn aan de spelers van PEC, maar dat klopt volgens Groenveld niet. "Hij is niet voorgesteld aan de spelers, wel aan Mike Willems (technisch directeur, red.) en de technische staf."

Tijdens de keuring bij PEC veranderde alles. "Ik werd gebeld door Parma dat de keuring moest worden gestopt. Ik heb contact opgenomen met PEC om de keuring af te breken, maar zij wilden die liever afmaken", reageert Groenveld op de last minute-poging van Groningen. "Dan hadden ze dat maar gehad voor het geval het alsnog helemaal rond zou komen. Maar zij wisten toen al dat er complicaties waren. Toen duidelijk werd dat er een akkoord was met Groningen, zijn we met hen in gesprek gegaan."

Het gevolg: Da Cruz ging alsnog naar Groningen en PEC bleef verbijsterd achter. "Alessio heeft netjes de assistent-trainer gebeld waar hij contact mee had", zegt Groenveld. PEC is boos en heeft zelfs de oefenwedstrijd van donderdag tegen Groningen afgezegd. "Ze zijn ook boos op mij. Dat is prima en hoort bij dit werk, maar ik doe gewoon mijn werk en wil alleen het beste voor mijn cliënten. Ik geef ze de opties, maar zij maken de beslissing", reageert hij daar nuchter op. "Het is uiteindelijk een weloverwogen beslissing geweest om naar Groningen te gaan, Alessio had een jaar geleden al voor het eerst met de club gesproken."

Groningen maakte zaterdag de komst van Da Cruz officieel. De aanvaller wil zich nu dolgraag bewijzen aan het Nederlandse publiek. Hij speelde in de jeugd van Ajax, Almere City en FC Twente en droeg ook het shirt van FC Dordrecht. "Hij heeft al heel lang de droom om aan Nederland te laten zien wie hij echt is. Door omstandigheden is zijn carrière anders gelopen en heeft hij naam gemaakt in Italië. Hij wilde heel graag terug naar Nederland om zich hier te ontwikkelen en zichzelf te tonen aan het Nederlandse publiek", zegt Groenveld.

(Tim van Duijn/VoetbalPrimeur)

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws