Update: Arsenal voldoet aan clausule, Atlético bevestigt vertrek Partey

Update: Arsenal voldoet aan clausule, Atlético bevestigt vertrek Partey

05-10-2020 23:58 Laatste update: 06-10-2020 00:04
30

Arsenal is in de laatste paar uren van de transferperiode bezig om een megatransfer af te ronden. De club wil Thomas Partey overnemen van Atlético Madrid. De Ghanees is al in Londen.

Dat melden diverse Spaanse media en transferspecialist Fabrizio Romano. Partey (27) heeft een afkoopsom van 50 miljoen euro in zijn contract staan en Arsenal is bereid om dat bedrag te betalen. Het is zaak om voor 23.59 uur het papierwerk in orde te maken, dan kan de transfer worden afgerond.

Partey stapte maandagmiddag al op het vliegtuig naar Londen, waar hem een medische keuring en de contractondertekening te wachten staat. Hij gaat voor 2025 tekenen bij Arsenal, áls alles rondkomt. Zeker is dat nog niet.

Partey wordt de duurste aanwinst van Arsenal deze zomer. De club legde wel al 26 miljoen euro neer voor Gabriel van OSC Lille. Het transferrecord staat nog altijd op naam van Nicolas Pépé. Hij kwam voor 80 miljoen over van Lille.

Update: Arsenal heeft Partey binnen. Atlético Madrid heeft via de officiële kanalen bevestigd dat The Gunners voldaan hebben aan de clausule in het contract van de Ghanees. Partey laat Atlético na vijf seizoenen definitief achter zich. Lucas Torreira bewandelt de omgekeerde weg en wordt door Arsenal verhuurd aan Atlético.