Advocaat: 'Probeerde het op training. Toen begonnen we te scoren, dus zo gelaten'

Advocaat: 'Probeerde het op training. Toen begonnen we te scoren, dus zo gelaten'

Gepubliceerd: dinsdag 6 oktober 2020 om 06:54di 06-10-2020 om 06:54

Dick Advocaat ziet dat zijn ploeg nog niet geweldig speelt, maar de punten worden 'gewoon' binnengehaald in de Eredivisie. De Feyenoord-trainer reageerde tijdens de persconferenties de laatste tijd geprikkeld op de vragen van journalisten.

Advocaat en zijn team kunnen elke week op kritiek rekenen. De trainer vindt echter dat hij de touwtjes stevig in handen heeft in Rotterdam. "Net als dat ik steeds maar lees en hoor dat er discussie was over onze manier van druk zetten", stelt Advocaat in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Daar is dus tussen mij en de spelersgroep helemaal geen discussie over geweest. Helemaal nooit. Omdat ik altijd heb aangegeven hoe ik het wil hebben. Vanaf de kop cirkel, als team. Alleen werd het niet altijd zo uitgevoerd. Spelers gingen in wedstrijden zelfstandig naar voren."

En dus zag Advocaat zich genoodzaakt in te grijpen. Gediscussieerd werd er niet tussen de trainer en zijn spelers.  "Want dat was gewoon een monoloog, hoor. Ik voelde me door artikelen in de krant genoodzaakt om de groep aan te geven hoe ik het wil zien."

Nu Nicolai Jörgensen weer geblesseerd is, zoekt Advocaat naar de beste manier om zijn elftal goed te laten draaien. Vertrouwen in Robert Bozeník heeft De Kleine Generaal nog niet, daarom probeerde hij het tegen Willem II met Bryan Linssen centraal in de spits. "Op de training probeerde ik dat en we begonnen opeens te scoren. Toen heb ik het maar zo gelaten", sluit Advocaat af.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws