Cambuur sluit deal met AZ: 24-jarige verdediger wordt gehuurd met optie tot koop

Cambuur sluit deal met AZ: 24-jarige verdediger wordt gehuurd met optie tot koop

06-10-2020 15:58
31

Joris Kramer speelt dit seizoen op huurbasis voor SC Cambuur. De 24-jarige verdediger uit Heiloo wordt door AZ aan de hoogvlieger in de Keuken Kampioen Divisie uitgeleend om ervaring op te doen.

Kramer kwam tot dusver pas één keer in actie voor AZ. In augustus 2019 debuteerde hij voor de Alkmaarders tegen FC Groningen, maar verder dan dat kwam het nog niet. Wel speelde de verdediger in het seizoen 2016/2017 al op huurbasis voor FC Dordrecht, waar hij 36 keer in actie kwam. In Alkmaar heeft Kramer nog een contract voor één jaar met een optie voor nog een seizoen.

Wedden

Meer odds

De stopper uit Heiloo heeft dus al ervaring op Keuken Kampioen Divisie-niveau en als de prestaties van Kramer bevallen in Leeuwarden, kan Cambuur de optie tot koop die het heeft bedongen gaan gebruiken. "We volgen Joris al langer en zijn blij dat we hem eindelijk naar Leeuwarden hebben kunnen halen", zegt technisch manager Foeke Booy op de website van de Friezen.

"Joris is een linksbenige centrale verdediger die niet alleen sterk is in de duels, maar ook comfortabel is aan de bal", gaat Booy verder. "Daarnaast is het ook een prettige persoonlijkheid en past hij qua profiel gewoon goed bij onze club."