Eerste toespraak De Boer 'kwam aan' bij Oranje-spelers: 'Het was wel krachtig'

Eerste toespraak De Boer 'kwam aan' bij Oranje-spelers: 'Het was wel krachtig'

06-10-2020 21:54
36

Frank de Boer maakt een 'krachtige' indruk in zijn eerste dagen als bondscoach van het Nederlands elftal. Dat stelt Georginio Wijnaldum die voorlopig goed te spreken is over de opvolger van Ronald Koeman.

De spelers wisten van tevoren niet dat de KNVB met De Boer in zee zou gaan. "We zijn wel ingelicht in de groepsapp, maar hebben er niet echt over gesproken", zegt Wijnaldum tegen de NOS. "Het is wel positief ontvangen. De eerste twee dagen zijn heel positief verlopen. Hij maakt een heel goede indruk."

"Hij komt heel goed over op de groep, heel goed over op mij", vervolgt de middenvelder van Liverpool. "Zijn eerste toespraak was niet al te lang. Maar wel krachtig, het kwam wel aan. De trainingen bevielen mij ook wel. En ik denk de groep ook. Hij heeft gezegd wat hij met het team wil en de rollen van spelers daarin, maar niet zozeer wat hij met mij als speler wil."

Ook Luuk de Jong wacht af wat zijn rol onder De Boer wordt. Onder Koeman was de spits van Sevilla doorgaans pinchhitter. "Over mijn rol hebben we het nog niet gehad. Ik wil altijd spelen, maar ik weet mijn rol. Het gaat nu lekker bij Sevilla, wie weet kan ik een keer een kans krijgen en aan de wedstrijd beginnen."