Álvarez waarschuwt Promes en Blind: 'Dat vergeet ik nooit, niemand in Mexico'

Álvarez waarschuwt Promes en Blind: 'Dat vergeet ik nooit, niemand in Mexico'

Gepubliceerd: dinsdag 6 oktober 2020 om 22:56di 06-10-2020 om 22:56

Edson Álvarez gaat er alles aan doen om het oefenduel van Mexico tegen Nederland van woensdagavond winnend af te sluiten. De Ajax-middenvelder is de wedstrijd op het WK van 2014 nog niet vergeten.

Mexico leek lang af te stevenen op een overwinning, maar uiteindelijk ging de bal op de penaltystip en besliste Klaas-Jan Huntelaar de wedstrijd in het voordeel van Nederland. "Ik was tijdens het WK 2014 in Brazilië zestien jaar en keek de achtste finale tegen Nederland thuis op de bank", vertelt Álvarez in gesprek met De Telegraaf. "Het penaltymoment van Arjen Robben vergeet ik nooit, niemand in Mexico trouwens. Iedereen voelde dat ons heel veel onrecht werd aangedaan en de teleurstelling en woede waren groot."

"Dat we een paar maanden later vriendschappelijk wel van Oranje wonnen, voelde niet als wraak en nam de pijn niet weg. Elk duel met Nederland heeft sinds dat WK nu extra lading", geeft Álvarez aan. De spelers van Mexico zijn dan ook niet van plan het rustig aan te doen tijdens de oefenwedstrijd. "Zoals alle Latijns-Amerikaanse landen spelen wij met ons hart. Of het zoals nu een oefeninterland is of niet, we vechten als leeuwen. Daar heb ik Daley Blind en Quincy Promes grappend al voor gewaarschuwd."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws