Cambuur haalt na rust uit tegen Helmond Sport en draait achterstand om

06-10-2020 23:11 Laatste update: 23:14
10

SC Cambuur heeft goede zaken gedaan in de strijd om de bovenste plekken in de Keuken Kampioen Divisie. Op bezoek bij Helmond Sport wonnen de mannen van trainer Henk de Jong met 1-5. Alle Cambuur-doelpunten vielen na rust.

Cambuur begon matig aan het duel in het SolarUnie Stadion van Helmond. Naarmate de eerste helft vorderde werd de thuisploeg sterker en dat resulteerde vlak voor rust in de 1-0. Alec van Hoorenbeeck zette zijn ploeg op voorsprong.

Na rust stond er een Cambuur met een totaal andere instelling op het veld. Helmond wist niet waar het het zoeken moest en werd compleet van de mat gespeeld. Invaller Jamie Jacobs zorgde voor de 1-1 en 1-2, nog voordat er zestig minuten op het scorebord stonden. Hiermee was het verweer van de thuisploeg ook meteen gebroken. Issa Kallon, Robert Mühren en Mitchell Paulissen bepaalden de eindstand uiteindelijk op 1-5.

Het zorgt ervoor dat Cambuur stijgt naar de derde plaats in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg moet alleen NAC Breda en Almere City voor zich dulden. Cambuur heeft na zes gespeelde wedstrijden dertien punten binnengeharkt.