'Twente komt in financieel zwaar weer, problemen ontstaan volgend seizoen'

'Twente komt in financieel zwaar weer, problemen ontstaan volgend seizoen'

07-10-2020 13:51
215

FC Twente gaat volgend seizoen in financieel zwaar weer terechtkomen. Dat voorspelt Martijn Hoogstoevenbeld, de financieel en operationeel directeur van de Tukkers. De coronacrisis valt FC Twente, net als veel andere clubs, zwaar.

In februari was iedereen in de Grolsch Veste nog optimistisch over het financiële plaatje, maar dat is nu absoluut niet meer het geval. "We komen in financieel zwaar weer en de echte problemen gaan volgend seizoen pas ontstaan", zegt Hoogstoevenbeld op de presentatie van de jaarcijfers, geciteerd door RTV Oost. Naar alle waarschijnlijkheid lijdt Twente dit seizoen een verlies van zes miljoen euro, dat kan oplopen tot acht miljoen als er helemaal geen publiek welkom is dit seizoen.

Dat zal niet betekenen dat Twente snel in de problemen komt. "Maar we zullen onze buffer van acht miljoen euro wel moeten inzetten", laat de financieel directeur weten. Ook algemeen directeur Paul van der Kraan doet een duit in het zakje. "De omzet loopt terug met veertig procent. De begroting zal uitkomen op ruim veertien miljoen euro in het scenario van 8100 toeschouwers."

Twente heeft al besloten om zeventien mensen te ontslaan, het spelersbudget met 1,5 miljoen euro terug te schroeven en om de vervanging van het veld en de business-stoelen in de Grolsch Veste uit te stellen.