De Boer heeft belangrijk argument voor basisplek Babel bij Oranje: 'Zes wissels'

De Boer heeft belangrijk argument voor basisplek Babel bij Oranje: 'Zes wissels'

Gepubliceerd: woensdag 7 oktober 2020 om 21:05wo 07-10-2020 om 21:05

Frank de Boer vindt de oefeninterland tegen Mexico een goed moment om AZ’ers Owen Wijndal en Teun Koopmeiners te laten debuteren voor het Nederlands elftal. De bondscoach heeft op de training gezien dat de jongelingen er klaar voor zijn.

"Natuurlijk is elk debuut spannend, maar dit is een mooi moment. De vaste basisspelers kunnen deze jongens goed helpen. Ik denk dat Wijndal en Koopmeiners de kwaliteiten hebben om mee te draaien in dit team", verklaart De Boer tegenover de NOS.

Ook gaf De Boer een toelichting op de ietwat verrassende basisplek van Ryan Babel. "Ik heb te maken met zes wissels, ik kies nu voor jongens die 90 minuten vol kunnen houden. Ryan is fit en kan hopelijk de 90 minuten volhouden."

Tussen de palen kiest De Boer woensdagavond voor Tim Krul, die vijf jaar geleden zijn laatste interland keepte. "Jasper Cillessen heeft een blessure gehad en is pas net weer fit. Tim is fit en heeft goed gepresteerd, dus nu kies ik voor Tim. Dat betekent niet automatisch dat ik de volgende wedstrijd weer voor Tim kies."Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws