Van der Vaart ziet 'gewoon heel slecht' Oranje: 'Die was verschrikkelijk'

Van der Vaart ziet 'gewoon heel slecht' Oranje: 'Die was verschrikkelijk'

08-10-2020 00:00
88

Rafael van der Vaart en Pierre van Hooijdonk zijn niet onder de indruk van de eerste wedstrijd van het Nederlands elftal onder leiding van Frank de Boer. Meerdere spelers zakten door de ondergrens tegen Mexico, constateert Van der Vaart.

"Het voetbal was... gewoon heel slecht", aldus de NOS-analist. "Er waren bijna geen kansen op die van Memphis in de slotfase na. Te veel spelers waren onder de maat, onzichtbaar. Ook de sterkhouders: Donny van de Beek staat niet vaak in de basis, maar hem hebben we ook he-le-maal niet gezien. En Joël Veltman, die was verschrikkelijk."

Wedden

Meer odds

Van der Vaart zag nog wel een lichtpuntje. "Steven Berghuis was de allerbeste. Hij werd nog gewisseld, dus ik ga ervan uit dat hij gaat spelen zondag (tegen Bosnië)."

"Het verbaast je toch niet?", haakt Van Hooijdonk in. "Dat dit de vorm is dat het Nederlands elftal laat zien. Het is een aan elkaar geplakt elftal. Daarmee bedoel ik dat de bank eigenlijk vandaag minuten mocht maken, de normale bank. We hebben elf, twaalf goede basisspelers. Als er daarvan zes niet spelen, zak je gewoon ver terug."