Twijfels over Schmidt-voetbal bij PSV: 'Hij is nu aan de slag in Nederland'

Twijfels over Schmidt-voetbal bij PSV: 'Hij is nu aan de slag in Nederland'

Gepubliceerd: donderdag 8 oktober 2020 om 08:24do 08-10-2020 om 08:24

Laatste update: donderdag 8 oktober 2020 om 09:15do 08-10-2020 om 09:15

Ricardo Moniz twijfelt er niet aan dat PSV-trainer Roger Schmidt een vakman is. Toch denkt hij dat de nieuwe PSV-trainer in Nederland tegen wat struikelblokken aan gaat lopen, die hij bij clubs in het buitenland niet tegenkwam.

"Hij is absoluut een vakman, geen twijfel daarover. Schmidt heeft met meerdere clubs bewezen dat-ie de top aan kan vallen én voetbal met een eigen gezicht kan laten zien", vertelt Moniz in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Dat laatste is niet veel trainers gegeven. Alleen: hij is nu aan de slag in Nederland, bij een club die hier al de top ís. En ook in een land waar we romantisch en eigengereid naar voetbal kijken."

Dat heeft vooral te maken omdat de Nederlanders anders naar voetbal kijken dan Schmidt, geeft Moniz aan. "Dat spel, waar ook Schmidt voor staat, is in één woord: 'marcheren', 90 minuten lang tempo, gáán. Terwijl wij houden van de ritmeveranderingen in een wedstrijd, van creativiteit, opbouw en individuele acties van stilisten. Dat is 'ons' DNA."

Moniz was in het verleden zelf werkzaam als trainer bij Red Bull Salzburg, waar ook Schmidt aan het roer stond. Moniz bracht Nederlandse accenten naar de club. "Ik had oud-Feyenoorder Leonardo op 10, stilisten op de flanken. Daar werden we kampioen en bekerwinnaar mee. Het is niet dat daar helemaal geen waardering voor was, maar de waardering kwam niet uit het hart", sluit hij af.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws