PSV sluit seizoen mede dankzij fraai verkoopresultaat af met financiële winst

PSV sluit seizoen mede dankzij fraai verkoopresultaat af met financiële winst

Gepubliceerd: donderdag 8 oktober 2020 om 10:21do 08-10-2020 om 10:21

Laatste update: donderdag 8 oktober 2020 om 12:41do 08-10-2020 om 12:41

PSV heeft het seizoen 2019/2020 afgesloten met een kleine winst. Ondanks de uitbraak van het coronavirus, waardoor de competitie moest worden stopgezet en de Eindhovenaren veel geld misliepen, mag er een positief resultaat van 1,6 miljoen euro worden bijgeschreven.

Dat bedrag had een stuk hoger kunnen uitvallen als PSV zich had gekwalificeerd voor de Champions League, zo valt te lezen op de website van de club. Zo daalde de omzet in vergelijking met het voorgaande seizoen, waarin PSV wel in het miljardenbal speelde, met liefst 25 miljoen euro. Daarnaast zijn de zogenaamde 'operationele kosten' met drie miljoen gestegen, met name door veranderingen in de staf. Hier kan het ontslag van Mark van Bommel niet los van gezien worden.

PSV berekent dat de impact van het coronavirus op de omzet ongeveer 7 miljoen euro bedraagt. De reden daarvoor is voornamelijk het stopzetten van de Eredivisie, waarin PSV nog vijf thuiswedstrijden zou spelen. Daarnaast hebben de Eindhovenaren tegemoetkoming betaald aan iedereen die niet bij die wedstrijden aanwezig konden zijn.

Het verkoopresultaat dat de Brabanders hebben genoteerd bedraagt een fraaie 47 miljoen euro. Dit werd gerealiseerd door de transfers van Hirving Lozano naar Napoli en de overstap van Steven Bergwijn naar Tottenham Hotspur. De aankopen van spelers als Timo Baumgartl, Ritsu Doan en Olivier Boscagli staan aan de andere kant van de balans. Na aftrek van lasten en belasting blijft er dan een nettoresultaat over van 1,6 miljoen euro positief.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie PSV

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws