Telegraaf: grote vraagtekens bij 'coronabesmetting' van Ajax-doelman Onana

Telegraaf: grote vraagtekens bij 'coronabesmetting' van Ajax-doelman Onana

08-10-2020 13:12
96

De vermeende coronabesmetting van Andre Onana is omgeven door vraagtekens. De Telegraaf vermoedt dat er bij Ajax 'met verbazing' is gereageerd op de berichten in de Kameroense media.

Donderdag werd bekend dat Onana een positieve coronatest heeft ingeleverd. 'Als dat klopt moeten daar vraagtekens bij worden gezet, omdat de keeper een van de dertien coronagevallen bij Ajax was', schrijft De Telegraaf, dat in augustus ook de scoop had.

Wedden

Meer odds

Onana ondergaat donderdag een tweede test. 'In de omgeving van de speler houdt men er vooralsnog rekening mee dat er door de voetbalbond van Kameroen bij de keeper restwaarden van de eerdere besmetting zijn aangetroffen, waardoor hij wederom als besmet wordt gezien', aldus de ochtendkrant.

Een nieuwe coronabesmetting kan niet worden uitgesloten, maar zou onwaarschijnlijk zijn. Ajax wil tegenover De Telegraaf niet op de berichten in de Kameroense media reageren. De oefeninterland van Kameroen tegen Japan, vrijdag in Utrecht, gaat waarschijnlijk aan de neus van Onana voorbij.

Uit angst voor besmetting stond Ajax deze week vier van de vijf Afrikaanse internationals niet af. Noussair Mazraoui, Zakaria Labyad (allebei Marokko), Mohammed Kudus (Ghana) en Lassina Traoré (Burkina Faso) bleven in Amsterdam, aangezien zij naar een oranje of rood gebied moesten afreizen.