'Ik werd een beetje verliefd op de gedachte dat ik voor PSV zou gaan spelen'

'Ik werd een beetje verliefd op de gedachte dat ik voor PSV zou gaan spelen'

Gepubliceerd: donderdag 8 oktober 2020 om 18:29do 08-10-2020 om 18:29

Naast Mario Götze werd donderdagmiddag ook Adrian Fein gepresenteerd bij PSV. De middenvelder wordt voor een seizoen gehuurd van Bayern München en kan niet wachten tot de eerste keer dat hij in het Eindhovense shirt mag uitkomen.

De 21-jarige Duitser, die zichzelf als 'passende middenvelder' omschreef, koos niet vanwege de Duitse connectie voor PSV. "Het is misschien gek, maar ik werd een beetje verliefd op de gedachte om hier te gaan spelen", zegt Fein op de presentatie, opgetekend door de officiële kanalen van PSV. "Natuurlijk is het mooi dat hier al een aantal zeer sterke Duitse spelers in de selectie zitten en dat er een Duitse coach is, maar dat was niet de hoofdreden om hier naartoe te gaan."

De competitie en de clubcultuur waren dat wel. "De club was voor mij het belangrijkste. Daarnaast wordt de Eredivisie omschreven als een competitie waar jonge spelers zich goed kunnen ontwikkelen. Bij PSV is er daarnaast druk. Ik kan hier groeien als speler, maar ook als persoon. Dat gecombineerd met de ideeën van de coach, die perfect bij mijn speelstijl passen, maakt PSV de juiste club voor mij op het moment."

Ook werd Fein nog gevraagd naar de komst van Mario Götze en wat hij daar van vond. "Ik was net zo verrast als ieder ander!", lacht de 21-jarige middenvelder. "Mario is een grote speler met heel veel ervaring. Hij zal ongetwijfeld zijn stempel gaan drukken op ons spel."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws