'Keepersprobleem' bij Oranje: 'Jasper had die discussie kunnen beëindigen'

'Keepersprobleem' bij Oranje: 'Jasper had die discussie kunnen beëindigen'

08-10-2020 19:50
137

Frank de Boer heeft bij het Nederlands elftal te maken met een keepersprobleem. Dat zegt Frans Hoek, die onder Louis van Gaal nog keeperstrainer was bij Oranje en in die hoedanigheid Jasper Cillessen en Tim Krul meemaakte.

Woensdagavond speelde Krul het vriendschappelijke duel met Mexico en dat verraste Hoek. "Als je op de bank zit, ben je in principe ook in staat om te keepen", zegt hij in een groot interview met De Telegraaf. "De bondscoach zinspeelde erop dat Jasper niet fit was. Maar is dat zondag tegen Bosnië en Herzegovina dan wel het geval?"

Als Cillessen bij Valencia eerste doelman was geweest, was er volgens Hoek niets aan de hand geweest. Nu is er nog steeds veel discussie over wie onder de Nederlandse lat moet staan. "Jasper had ervoor kunnen zorgen dat die discussie zou eindigen. Maar sinds het afscheid van Edwin van der Sar bij Oranje ligt de strijd om de keeperspositie nog altijd open."

Hoek verwacht nu dat Krul zondag ook tegen Bosnië in de goal staat. "Sommige mensen doen nogal neerbuigend over hem, omdat hij nu in de Championship speelt (bij Norwich City, red.), maar dat niveau is vergelijkbaar met de Eredivisie. Tim speelt alles en goed ook. Ik betrapte mezelf op een heel grote glimlach toen ik zag dat hij in de basis stond."