Enorme salarissen voor Götze en Zahavi: 'Dan heb je het zo terugverdiend'

Enorme salarissen voor Götze en Zahavi: 'Dan heb je het zo terugverdiend'

09-10-2020 14:54 Laatste update: 14:54
181

Willy en René van de Kerkhof staan achter de forse salarissen die Mario Götze en Eran Zahavi bij PSV gaan verdienen. Het is voor PSV de enige manier om aansluiting te vinden bij de Europese top, zo zeggen de clubiconen in gesprek met deze website.

Zahavi en Götze gaan voor PSV-begrippen enorme salarissen verdienen, naar verluidt richting de twee à drie miljoen per jaar. "Het zij zo. De belangen zijn te groot om voorzichtig te zijn met salarissen", zegt Willy van de Kerkhof tegen VoetbalPrimeur.

"PSV moet in dit soort spelers investeren om door te kunnen groeien en dat kost nou eenmaal wat. Dat moet je ervoor over hebben. Met deze spelers erbij is de kans dat je dit jaar kampioen wordt heel veel groter geworden. En als je kampioen wordt heb je het geld al terugverdiend. Alleen met de startpremie van de Champions League haal je het er al uit”, aldus Willy.

Ook René van de Kerkhof vindt het forse financiële plaatje voor het tweetal te billijken. "Als je de komende jaren goed presteert schiet de waarde van de spelers ook omhoog. Ook dat is belangrijk, want PSV is toch wel een club die spelers moet doorverkopen aan grote buitenlandse clubs", zegt René. Willy concludeert: "Ik vind het een goede investering."