Huntelaar stoomt 'concurrent' klaar bij Ajax: 'Vooral veel positie kiezen'

Huntelaar stoomt 'concurrent' klaar bij Ajax: 'Vooral veel positie kiezen'

09-10-2020 22:40
84

Klaas-Jan Huntelaar is op de training van Ajax veel bezig met Lassina Traoré. De 37-jarige routinier stelt dat de negentienjarige spits uit Burkina Faso niet enkel zijn concurrent meer is.

"We zijn bezig met koppen, afwerken en vooral veel positie kiezen voor de goal", zo vertelt Huntelaar aan Ajax TV. "Je moet zorgen dat je zo veel mogelijk goals gaat maken. Je moet zorgen dat je in de goede positie bent, zodat je meer kansen krijgt. En dan moet het afmaken kloppen."

Volgens Huntelaar is Traoré niet enkel zijn concurrent meer. "Ik ben onderhand 94, geloof ik", lacht hij. "Ik sta aan het eind van mijn carrière en hij aan het begin. Het is nu een soort van overgangsfase en dat gaat op een natuurlijke manier. Zo ben ik er ook bijgehaald en zo heb ik het besproken met Marc (Overmars, red.) en de trainer (Erik ten Hag, red.). Dat traject wordt nu ingezet."

Ook Maarten Stekelenburg vertolkt een dubbelrol in Amsterdam als stand-in en leermeester van Andre Onana. "Het is voor Ajax fantastisch dat hij blijft. Hij heeft de laatste jaren laten zien hoe belangrijk hij is voor de club. Ik heb met Erik gesproken voordat ik hierheen kwam en ik ken mijn rol. Ik probeer hem scherp te houden en hem achter zijn vodden aan te zitten. Ik denk dat hij nu wel iets harder moet werken."