Van Hooijdonk over zoon Sydney: 'Door dna heeft hij zes klassen overgeslagen'

Van Hooijdonk over zoon Sydney: 'Door dna heeft hij zes klassen overgeslagen'

10-10-2020 10:31 Laatste update: 10:33
41

In de Keuken Kampioen Divisie stikt het van de voetballers met voetballers die de beroemde achternaam van hun vader dragen. Maxim Gullit, Ruben Kluivert, Ronald Koeman jr. én Sydney van Hooijdonk. Laatstgenoemde voelt geen extra druk door de achternaam van zijn vader.

In gesprek met de Volkskrant gaan Sydney en vader Pierre in op de carrière van de jongste. "Zelfde type, zelfde positie, zelfde kernkwaliteiten. Het is makkelijk om ons te vergelijken", stelt Pierre. "Wij zijn geen appels en peren. Mensen denken weleens: het is een kwestie van copy-paste, en dan krijg je een soort kloon. Zo is het niet." Toch heeft het wel zijn voordelen, denkt Pierre. "Door het dna heeft Sydney zes klassen overgeslagen."

Pierre wees zoon Sydney tijdens zijn jeugd op zaken die hij vroeger zelf beter had kunnen doen. Zo is het linkerbeen van Sydney beter ontwikkeld dan die van Pierre vroeger. "Wat ik zelf vroeger heb laten liggen, daarop wijs ik hem, door Sydney al jong te stimuleren ook zijn linkerbeen te gebruiken." De huidige aanvaller van NAC Breda nam het advies ter harte, zonder zijn vader als een idool te zien. "Een idool is Ronaldo. Om zijn hele plaatje. Zo hongerig. Echt waanzinnig."

Het zorgt er al snel voor dat vader en zoon discussiëren over Lionel Messi en Ronaldo. "Wij zijn geen natuurtalenten. Wij liggen veel verder van Messi af dan van Ronaldo", stelt Pierre. Daar is Sydney met niet helemaal mee eens. "Nou, Ronaldo is ook een natuurtalent." Pierre ziet in Messi echter een rasvoetballer. "Messi is anders. Messi kreeg zijn eerste speentje, spuugde het uit en hield het dertig keer hoog."