'Feyenoord speelt Champions League en Europa League, daarin wil ik mij laten zien'

'Feyenoord speelt Champions League en Europa League, daarin wil ik mij laten zien'

10-10-2020 20:09
114

Robert Bozeník kon naar Engeland, Rusland en Duitsland, maar besloot in januari neer te strijken bij Feyenoord. De twintigjarige spits zag in Rotterdam-Zuid het meeste perspectief om zich te ontwikkelen.

"Het belangrijkste voor mij is mijn ontwikkeling", zegt Bozeník tegen ELF Voetbal. "Ik weet dat jonge spelers in de Eredivisie een kans krijgen. Feyenoord strijdt elk jaar mee in de top-drie en speelt mee in de Champions League en Europa League. Dat zijn competities waarin ik me wil laten zien."

De Slowaak tekende een contract tot medio 2024 in De Kuip, maar liet zich wel eerst informeren door Stanislav Griga, de spitsentrainer van MSK Zilina die tussen 1990 en 1992 voor Feyenoord speelde. "Hij vertelde me uitsluitend positieve verhalen over de club. Over het familiegevoel."

Bozeník bekeek bovendien beelden en raakte onder de indruk van Het Legioen. "Wanneer in Slowakije de nummers één en twee tegen elkaar spelen, komen er 2.500 tot drieduizend toeschouwers. Bij Feyenoord zitten er elke wedstrijd vijftigduizend. De fans zijn geweldig."

"De video's van het kampioenschap uit 2017 op YouTube heb ik bijna allemaal bekeken. Die maakten veel indruk. Ik wil nu graag hetzelfde meemaken met de club. Dat is mijn grote droom", besluit de jonge aanvaller.