Cambuur droogt Dordrecht af en evenaart Eerste Divisie-record uit 1965

11-10-2020 16:46
12

SC Cambuur heeft zondag een stokoud record geëvenaard: voor de derde keer op rij scoorde de ploeg van trainer Henk de Jong minimaal vijf keer in een Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd. Hekkensluiter FC Dordrecht was geen partij (5-0).

Sittardia was in 1965 de laatste club die minimaal vijf keer scoorde in drie opeenvolgende competitiewedstrijden. Robert Mühren opende in de negentiende minuut de score met een rake penalty, nadat hij er daarvoor al een had gemist. Drie minuten later kopte de topschutter van Cambuur ook de 2-0 binnen.

Mühren staat alweer op zeven goals in zes wedstrijden. Vorig seizoen scoorde de 31-jarige spits 26 keer in 29 competitieduels, maar zoals bekend leverde dat geen promotie op. Michael Breij maakte er na 33 minuten 3-0 van en Giovanni Korte produceerde na rust beide goals. De oud-speler van Dordrecht deed dat in de 71ste en 92ste minuut.

Cambuur staat nu derde in de Keuken Kampioen Divisie met zestien punten na zeven wedstrijden. NAC is de koploper met achttien punten en speelde nog een wedstrijd minder, nadat de uitwedstrijd tegen De Graafschap werd afgelast vanwege een corona-uitbraak bij de Bredase club.