Effectief Engeland legt België over de knie en neemt koppositie in de groep over

Effectief Engeland legt België over de knie en neemt koppositie in de groep over

Gepubliceerd: zondag 11 oktober 2020 om 19:59zo 11-10-2020 om 19:59

België is de koppositie in groep 2 van de Nations League A kwijtgeraakt. De Rode Duivels verloren in een onderling duel met 2-1 van Engeland en zien de ploeg van bondscoach Gareth Southgate de leiding in de poule overnemen.

Engeland - België 2-1
Onze zuiderburen begonnen uitstekend aan de wedstrijd op Wembley. De defensie van The Three Lions werd onder druk gezet door diverse Belgische aanvalsgolven en de 0-1 van Romelu Lukaku, die een strafschop benutte na een overtreding van Eric Dier, was dan ook verdiend. Vlak voor rust kregen de Engelsen uit het niets ook een penalty: Marcus Rashford benutte dat buitenkansje.

Na de rust kwamen de Engelsen iets beter voor de dag en na ruim een uur spelen kwamen ze zelfs op voorsprong. Mason Mount zette zijn naam op het scoreformulier en dat was een hard gelag voor de Belgen, die in het grootste gedeelte van de wedstrijd de bovenliggende partij waren. In de slotfase konden ze geen gelijkspel meer afdwingen.

Kroatië - Zweden 1-1
De finalist van het afgelopen WK in Rusland was in het eigen Maksimir Stadion in Zagreb gewaagd aan het taaie Zweden. Dat leek zich lang te uiten in een gelijkspel, want Nikola Vlasic maakte voor rust 1-0 namens de thuisploeg en de Scandinaviërs kwamen na de rust via Marcus Berg langszij. In de slotfase beslisten de Kroaten de wedstrijd toch nog: Andrej Kramaric maakte vijf minuten voor tijd de winnende.

Overige uitslagen:
Ierland - Wales 0-0
Finland - Bulgarije 2-0
Noorwegen - Roemenië 4-0
Kazachstan - Albanië 0-0
Armenië - Georgië 2-2
Estland - Noord-Macedonië 3-3
Litouwen - Wit-Rusland 2-2

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: België Engeland

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws