Kraay jr. overtuigd: Je kunt er één invullen die bij Oranje meedoet tegen Italië

Kraay jr. overtuigd: "Je kunt er één invullen die bij Oranje meedoet tegen Italië"

Gepubliceerd: zondag 11 oktober 2020 om 23:45zo 11-10-2020 om 23:45

Laatste update: maandag 12 oktober 2020 om 00:06ma 12-10-2020 om 00:06

Oranje-bondscoach Frank de Boer kan voor de volgende Nations League-wedstrijd tegen Italië niet meer om Steven Berghuis heen. Dat vindt Hans Kraay jr. na de sterke invalbeurt van de Feyenoorder tegen Bosnië en Herzegovina.

Berghuis viel in de zeventigste minuut in voor Donyell Malen en creëerde drie kansen. Kraay verwacht hem aan de aftrap voor de interland van komende woensdag in Bergamo. "Frank (de Boer, red.) heeft na afloop ook in de spiegel gekeken. Je kunt er één invullen die meedoet tegen Italië: Steven Berghuis", aldus Kraay in de studio van FOX Sports.

"De bondscoach hoopte op diepgang achter de verdediging, maar er was niets achter de verdediging", vervolgt hij. "Berghuis speelde tussen de linies of hield het breed. Eigenlijk deed hij alles wat hij deed goed. Alles was met gevoel. Hij verstuurde 'Hakim Ziyech-ballen': net tussen de verdediging."

Aké
Nathan Aké heeft wat Kraay betreft géén goede beurt gemaakt met zijn invalbeurt tegen Bosnië. "Zijn opdracht was: opendraaien en met links de bal erin slingeren op Virgil van Dijk of Luuk de Jong. Maar hij gaf alle ballen naar Stefan de Vrij in het centrum. Die moet dan een steile bal geven. Aké houdt zich niet aan de afspraken van Plan B."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws