Interesse van Hertha BSC, Southampton én PSV: 'Een heel mooi compliment'

Interesse van Hertha BSC, Southampton én PSV: 'Een heel mooi compliment'

Gepubliceerd: maandag 12 oktober 2020 om 09:36ma 12-10-2020 om 09:36

Deyovaisio Zeefuik is Danny Buijs dankbaar en heeft geen issue meer met Mark-Jan Fledderus. Dat vertelt de rechtsback van Hertha BSC in een uitgebreid interview met Voetbal International. Deze zomer vertrok hij bij FC Groningen.

Zeefuik heeft naar eigen zeggen veel geleerd van Buijs, nadat hij begin 2018 als 'heel wilde' speler binnenkwam overkwam van Ajax. "Hij is echt top voor me geweest", zegt de rechtsback over de trainer van FC Groningen. "Hij heeft me op en naast het veld enorm geholpen."

"We zijn niet hetzelfde, maar hebben wel een vergelijkbaar karakter. To the point, direct. Soms eerst doen en dan pas denken, de eerlijkste mensen die er zijn. Hij kon me daarom heel goed adviseren en daar ben ik hem dankbaar voor. Ook over zaken op het veld. Hoe maak je jezelf aanspeelbaar? Hoe stel je je op ten opzichte van een buitenspeler? Ik kijk met een heel warm gevoel terug op onze samenwerking."

Na tweeënhalf jaar in Groningen was het voor Zeefuik duidelijk dat hij een stap moest maken. Naast Hertha BSC waren Southampton en PSV in de markt. "Dat vond ik een heel mooi compliment. Het bevestigde dat ik in mijn jaren bij FC Groningen als een speer omhooggegaan ben."

Groningen liet hem echter niet zomaar gaan. "Het schuurde tussen mij en technisch directeur Mark-Jan Fledderus. Maar dat is nu helemaal goed. Ik heb niets tegen hem, hopelijk hij ook niet tegen mij. Als je allebei andere belangen hebt, kan het botsen. Ik had liever gezien dat het anders gegaan was, maar we moeten het ook niet te groot maken."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws