Advies Red Team aan kabinet: 'stevige hamerslag' in vorm van korte lockdown

Advies Red Team aan kabinet: 'stevige hamerslag' in vorm van korte lockdown

12-10-2020 17:31 Laatste update: 19:53
80

Het Red Team, een onafhankelijke groep wetenschappers die het kabinet adviseert over coronamaatregelen, geeft aan dat het het beste is wanneer we in Nederland weer in een korte lockdown gaan. Een dergelijke lockdown kan eventueel ook invloed hebben op de voetbalcompetities.

"We moeten nu een stevige hamerslag uitdelen", geeft Bert Mulder, een CWZ-microbioloog die deel uit maakt van het Red Team, aan in gesprek met de Gelderlander. "Anders vrees ik dat we nog ver in 2021 met maatregelen lopen te stoeien."

Mulder geeft aan dat, wanneer er nu een korte lockdown van een aantal weken wordt ingevoerd, het coronavirus in de toekomst onder controle gehouden kan worden. Dan kan er weer sneller getest worden en is er beter bron- en contactonderzoek mogelijk.

Bij een korte lockdown is er een mogelijk effect op de sportwereld: enkel individuele trainingen zouden bijvoorbeeld toegestaan kunnen zijn. Premier Mark Rutte en vice-premier Hugo de Jonge houden dinsdag een nieuwe persconferentie over het coronavirus.