'Plannen kabinet lekken uit: amateurvoetbal wordt aan banden gelegd'

'Plannen kabinet lekken uit: amateurvoetbal wordt aan banden gelegd'

Gepubliceerd: maandag 12 oktober 2020 om 17:38ma 12-10-2020 om 17:38

Laatste update: maandag 12 oktober 2020 om 17:55ma 12-10-2020 om 17:55

Het kabinet gaat het amateurvoetbal in Nederland tijdelijk stilleggen. Dat hebben Haagse bronnen bevestigd in gesprek met de NOS. Boven de achttien jaar mag er vanaf dinsdag niet meer in groepsverband worden gesport.

Het gaat hierbij om de sporten waarbij geen anderhalve meter afstand gehouden kan worden, dus de nieuwe maatregelen treffen ook de voetbalwereld. Voor professionele sporten wordt een uitzondering gemaakt, meldt de NOS. Door de competities stil te leggen worden reisbewegingen beperkt: dat is één van de voornaamste doelstellingen van het kabinet met de nieuwe maatregelen.

Eric Gudde, directeur betaald voetbal van de KNVB, gaf eerder al aan dat hij het belachelijk zou vinden wanneer het professionele voetbal wederom stilgelegd zou worden. "Dat de besmettingen oplopen en dat er harde maatregelen moeten volgen is duidelijk, maar dan moet je wel de vinger op de zere plek leggen en dat is zeker niet het voetbal", liet hij optekenen.

Rutte maakt dinsdagavond om 19.00 uur alle nieuwe maatregelen bekend op een persconferentie. Het is de bedoeling dat ook de maximale groepsgrootte wordt teruggebracht. Binnen mogen maximaal dertig mensen aanwezig zijn, terwijl er buiten vier personen tegelijkertijd samen mogen komen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws