Belangrijke avond voor Jong Oranje: 'Leuk dat we weer team zijn dat aanspreekt'

Belangrijke avond voor Jong Oranje: 'Leuk dat we weer team zijn dat aanspreekt'

13-10-2020 07:51
22

Mocht Jong Oranje dinsdagavond winnen van de leeftijdsgenoten van Cyprus, dan is een plek op het EK van 2021 in Hongarije en Slovenië binnen. Bondscoach Erwin van de Looi is er tegen Jong Cyprus echter niet bij: hij is besmet met het coronavirus.

In de EK-kwalificatieronde maakte Jong Oranje tot nu toe nog geen fouten. In zeven wedstrijden werd de volle buit gepakt en het doelsaldo is indrukwekkend: 33 voor, 3 tegen. Wordt er dinsdagavond gewonnen, dan kan de ploeg de status van één van de beste vijf nummers twee niet meer ontgaan. Van de Looi houdt zich niet zoveel bezig met dat soort statistieken. "Ik heb het niet uitgerekend, daar ben ik niet heel erg mee bezig geweest de afgelopen periode", geeft hij aan in gesprek met De Telegraaf.

"Wij moeten onze energie steken in opnieuw beter voetballen en ons aanvalsspel verbeteren. Daar zijn we altijd mee bezig en dát moet uiteindelijk leiden tot het EK, waar we bij een zege zeker van zijn", is Van de Looi ambitieus. "Natuurlijk ben ik trots op de jongens als we erin slagen het EK te halen. Ik vind het ook leuk dat we weer een team zijn dat aanspreekt. Het eerste doel was het EK halen. Lukt dat, dan willen we ook op het eindtoernooi serieus meedoen. En op een bepaalde manier, om tot resultaten te komen."

Coronavirus
Van de Looi is er tegen Jong Cyprus niet bij. "Uit de test kwam dat ik het coronavirus heb, al heb ik gelukkig helemaal geen klachten, net als Jordan Teze en Danilho Doekhi." De trainer gaat minstens 72 uur in quarantaine. "Dat schijnt afdoende te zijn, wanneer je klachtenvrij bent en blijft. Maar wie kan mij met zekerheid zeggen dat ik daarna geen corona meer heb en niemand kan besmetten? Ik blijf voorlopig even voorzichtig en ga hierna hooguit naar buiten om even te wandelen, op afstand van anderen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 

 

Plaats een reactie