SPORT: vier 'lelijke eendjes' in Barcelona-selectie op achterstand onder Koeman

SPORT: vier 'lelijke eendjes' in Barcelona-selectie op achterstand onder Koeman

13-10-2020 11:40
42

FC Barcelona-trainer Ronald Koeman zit met Samuel Umtiti, Riqui Puig, Carles Aleñá en Ousmane Dembélé in zijn maag. Volgens een analyse van Diario SPORT zijn de twee Fransmannen en de twee Catalanen voorlopig de vier 'patitos feos', lelijke eendjes, in Camp Nou.

Dit viertal kreeg tijdens het voorseizoen te horen dat ze niet op veel speeltijd hoefden te rekenen en dat ze mochten uitzien naar een nieuwe werkgever. Verdediger Umtiti, middenvelders Puig en Aleñá en aanvaller Dembélé zijn echter in Camp Nou gebleven. Naar verluidt heeft het aanblijven van Umtiti en Dembélé ervoor gezorgd dat Barça niet de middelen had om Eric García en Memphis Depay op Deadline Day binnen te halen.

Het viertal sluit nu achteraan in de rij en lijken niet veel kans te maken op speeltijd. Volgens SPORT zijn de Fransmannen Umtiti en Dembélé ook niet populair in de kleedkamer, vanwege hun ongedisciplineerde gedrag buiten het veld. Puig en Aleñá liggen wél goed bij de achterban, maar hebben te maken met moordende concurrentie op het middenveld: Koeman voerde tijdens het voorseizoen al een slechtnieuwsgesprek met Puig, die echter besloot om alsnog te blijven.

De vier 'lelijke eendjes' mogen zich nu alsnog bewijzen aan Koeman. SPORT sluit niet uit dat ze – gezien het slopende speelschema – alsnog minuten gaan maken: Umtiti, Puig, Aleñá en Dembélé hebben voorlopig echter een achterstand ten opzichte van hun medespelers.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 

 

Plaats een reactie