Chiellini: 'Hij is fantastisch, duidelijk de gevaarlijkste speler bij Nederland'

Chiellini: 'Hij is fantastisch, duidelijk de gevaarlijkste speler bij Nederland'

Gepubliceerd: dinsdag 13 oktober 2020 om 23:45di 13-10-2020 om 23:45

Matthijs de Ligt herstelt voorspoedig van zijn schouderoperatie. Dat laat Juventus-ploeggenoot Giorgio Chiellini weten aan de NOS. De Italiaanse routinier is bijzonder lovend over de oud-Ajacied.

"Met Matthijs gaat het heel goed. Ik denk dat hij over drie of vier weken weer kan spelen", vertelt Chiellini. "Hij is een fantastische vent. Hij kan de komende jaren één van de beste, of misschien wel dé beste verdediger ter wereld worden. Hij is twintig, maar in zijn hoofd is hij al dertig. Zijn techniek is ook fantastisch. Daarmee vertel ik niks nieuws."

"Ik probeer hem te helpen. Ik hoop dit jaar vaker met hem op het veld te staan, want vorig seizoen speelden we geen één keer samen door mijn blessure. Maar hij is echt fantastisch en heeft een stralende toekomst", aldus de enthousiaste Chiellini.

De 36-jarige mandekker neemt het woensdag met Italië op tegen het Nederlands elftal. De Ligt is nog niet van de partij, maar Memphis Depay is dat wel. "Memphis is een fantastische spits", reageert Chiellini. "We hebben tegen Lyon gespeeld in de Champions League en toen zag ik al wat hij allemaal kon. En ik heb ook gezien hoe goed hij is bij Oranje. Hij heeft een fantastische techniek. Hij is ook heel snel. Hij kan van alles. Hij is duidelijk de gevaarlijkste speler bij Nederland."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws