'Op deze manier is een bekerronde tegen een profclub een pijnlijke ervaring'

'Op deze manier is een bekerronde tegen een profclub een pijnlijke ervaring'

14-10-2020 08:31
57

Amateurclubs vrezen dat ze door de nieuwe coronamaatregelen niet de kans krijgen om in de KNVB Beker uit te komen. Johan Verweij, de voorzitter van TEC uit Tiel, hoopt dat de eerste ronde van het bekertoernooi een paar weken wordt uitgesteld.

TEC lootte een thuiswedstrijd tegen FC Groningen, maar trainde vanwege een uitbraak van het virus in de selectie al twee weken niet. "We stonden maandag met elf man op de training en zijn ook stafleden getroffen door het virus", legt Verweij uit aan De Telegraaf. "Herstelde spelers blijken conditioneel problemen te ondervinden. Moeten we spelen tegen FC Groningen dan hebben we een maand weinig tot niets gedaan."

De voorzitter van de club uit Tiel pleit dan ook voor uitstel van de eerste ronde van het bekertoernooi. "Een bekerronde tegen een Eredivisie-club is het hoogtepunt in onze 40-jarige historie, maar op deze manier een pijnlijke ervaring. Ik heb me door andere amateurclubs laten informeren dat bekerwedstrijden tegen profclubs mét publiek 75.000 tot 100.000 euro extra in het laatje kan brengen. Schuif de eerste bekerronde een week of zes vooruit."

Op die manier kunnen de extra kosten die Verweij denkt te gaan maken nog een beetje gedekt worden. "Stel dat FC Groningen Arjen Robben meeneemt? Hoe gaan we de kinderen op de parkeerplaats bij hem weghouden? Dat zijn bijvoorbeeld extra beveiligingskosten die je moet maken, zonder dat je er iets voor terugziet. Later inhalen is de beste optie."