'PSV gaat echt all-in, gigantische slag voor wie niet de Champions League ingaat'

'PSV gaat echt all-in, gigantische slag voor wie niet de Champions League ingaat'

Gepubliceerd: woensdag 14 oktober 2020 om 12:48wo 14-10-2020 om 12:48

PSV gaat volledig all-in in de concurrentiestrijd met Ajax. Dat concludeert onderzoeksjournalist Tom Knipping van Voetbal International, na de forse investeringen in de Eindhovense selectie in de voorbije transferperiode.

PSV versterkte zich onder meer met Mario Götze en Ibrahim Sangaré. "Je zou bijna denken: wat voor bron is daar aangeboord?", stelt Knipping. "Het is al een keer bijna misgegaan in die periode dat ze toch te veel risico's namen."

"Wat PSV doet is al het kapitaal op het veld zetten en dan gewoon kampioen worden en de Champions League halen. En op die manier doorgroeien. Het is de enige manier om met Ajax te concurreren", legt Knipping uit. "PSV gaat nu wel echt all-in, met de investeringen die nu worden gedaan met de coronajaren op komst. Het verhaal was tot nu toe: we begroten op Europa League en proberen een potje te maken. Wat ze nu doen is volledig speculeren op de Champions League, dus er is sprake van een beleidsomslag." 

Knipping verwacht dan ook een interessant seizoen. "Zowel Ajax als PSV heeft een Champions League-begroting neergezet. En er wordt er maar eentje kampioen. Via de tweede plek kun je de Champions League ook wel in. Maar er hangt heel veel aan vast, ook voor de concurrentieverhouding in de komende jaren. Wie niet de Champions League ingaat, wordt een gigantische slag toegebracht."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws