'Van Persie belde me omdat hij terug wilde naar Arsenal, maar het was onmogelijk'

'Van Persie belde me omdat hij terug wilde naar Arsenal, maar het was onmogelijk'

14-10-2020 15:12
28

Robin van Persie wilde tijdens zijn dienstverband bij Fenerbahçe graag terugkeren bij Arsenal. Dat onthult toenmalig trainer Arséne Wenger, die vanwege de verjongingskuur die The Gunners wilden doorvoeren niet op de vraag van de Nederlandse aanvaller in ging.

Van Persie speelde tussen 2004 en 2012 voor Arsenal en vroeg later of hij terug mocht keren in het Emirates Stadium. "Hij belde me op omdat hij graag terug wilde komen", vertelt Wenger in zijn boek, opgetekend door The Manchester Evening News. "Het was onmogelijk: hij was aan het einde van zijn carrière en wij investeerden op dat moment in jonge spelers."

Wedden

Meer odds

Eerder kreeg de Franse manager de hoon van de fans over zich heen toen hij Van Persie aan Manchester United verkocht. "We konden het niet afwijzen", zegt Wenger nu. "Het lukte me om zijn transfersom op 24 miljoen pond te krijgen, destijds een enorm bedrag voor een speler die nog maar een jaar contract heeft. Ik dacht alleen maar aan onze club."

Van Persie speelde tot 2017 nog voor Fenerbahçe, waarna hij terugkeerde bij Feyenoord. In het seizoen 2018/2019 nam hij afscheid van het professionele voetbal met zestien competitietreffers.