Italianen verrast door koerswijziging Oranje: Dit hadden we niet verwacht

Italianen verrast door koerswijziging Oranje: "Dit hadden we niet verwacht"

Gepubliceerd: woensdag 14 oktober 2020 om 19:54wo 14-10-2020 om 19:54

De technische staf van Italië is verrast door de Oranje-opstelling van Frank de Boer. Het Nederlands elftal is voor het Nations League-duel in Bergamo overgeschakeld naar een systeem met vijf verdedigers.

Hans Hateboer, Nathan Aké, Donny van de Beek en de van een schorsing teruggekeerde Memphis Depay zijn nieuw in de basisopstelling. Denzel Dumfries, de geschorste Marten de Roon, Donyell Malen en Quincy Promes zijn na het bezoek aan Bosnië-Herzegovina uit de basiself verdwenen. "Dit hadden we niet verwacht", aldus Fausto Salsano, één van de assistenten van Roberto Mancini, in gesprek met RAI Sport. "De uitslag van de eerste wedstrijd (de Azzurri wonnen in september met 0-1 in Amsterdam, red.) is kennelijk hard aangekomen."

Hoe de Oranje-poppetjes precies op het veld zullen staan, durfde Salsano nog niet te zeggen. "Ze hebben zo te zien hun systeem aangepast. Als ik naar de spelers op de lijst kijk, ga ik eerder uit van een 3-5-2 dan van een 5-3-2. Maar we zullen het zien."

Italië en Oranje trappen om 20.45 uur af in Bergamo. Als Frank de Boer zijn eerste zege als bondscoach boekt, neemt Nederland de koppositie in Nations League-poule A1 over.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Hoe gaat deze wedstrijd eindigen?

(1111 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws