'Normaal wint een speler van Ajax of PSV zo'n onderscheiding, maakt me trots'

'Normaal wint een speler van Ajax of PSV zo'n onderscheiding, maakt me trots'

15-10-2020 09:34
66

Clint Leemans werd uitgeroepen tot beste speler van de Eredivisie in september. Het kwam voor de middenvelder, die tegenwoordig als aanvaller speelt, als een verrassing. 

"Een paar maanden geleden zag het daar helemaal niet naar uit en dacht ik zelfs aan een vertrek", geeft Leemans aan in gesprek met het Eindhovens Dagblad. "In de voorbereiding op het nieuwe seizoen liep plots alles anders. Ik kreeg ineens een kans op een nieuwe positie en heb die de afgelopen weken proberen te grijpen. Dat is zo goed gegaan dat ik zelfs die prijs heb gewonnen. Normaal gesproken wint een speler van Ajax of PSV zo'n onderscheiding, maar nu niet en dat maakte me zeker trots."

Leemans, in het verleden actief voor PSV, ziet dat de Eindhovenaren dit jaar de strijd met Ajax weer aan willen gaan. "Als je naar PSV kijkt, zijn ze denk ik sterker geworden vergeleken met vorig jaar. Bij de club proberen ze echt de strijd met Ajax weer aan te gaan en daar kan ik best wel van genieten. Ik kijk alle wedstrijden als het kan, maar ben natuurlijk op de eerste plaats met PEC Zwolle bezig."

Aankomend weekend neemt Leemans het met zijn ploeg PEC Zwolle op tegen PSV. Daarover wil hij nog niet teveel kwijt. "Hoe wij PSV gaan bestrijden? Dat ga ik nu nog niet vertellen, maar ik denk dat we zeker niet met alleen maar lange ballen de boel gaan ontregelen. We hebben een goed voetballende ploeg, vind ik. Als wij onder de druk van PSV uit kunnen spelen, zijn wij zeker in staat om te verrassen."